کتاب رژیم لاغری 14 روزه دکتر آتکینز
رژیم اتکینز ابداعی دکتر رابرت آتکینز می باشد . وی پزشک امریکایی و متخصص قلب و عروق می باشد . ۱۰ و ۲۵ سال برای مداوای اضافه وزن فعالیت کرده و اذعان می دارد که اکثر بیمارانم در عرض یازده سال گذشته در ابتدا برای کاهش وزن مراجعه نکرده اند بلکه وزنی که آنها کم کرده اند در نتیجه ی درمانی بوده که وی برای رفع مشکلات اساسی تر آن ها( بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، فشار خون بالا )در نظر گرفته اند.
وی چاقی را یک اختلال متابولیکی می دانند که در اثر زیادی انسولین درخون و مقاومت سلول ها در برابر انسولین به وجود می آید وچاقی اصلا ربطی به سوخت و ساز چربی که خورده می شود ندارد .با وجود این در دوره ای که ما زندگی می کنیم رژیم غذایی کم چربی به طوری همه گیر شده که به صورت یک رژیم استاندارد در آمده است .
تقریبا همه ی چاقی های مرضی علت سوخت و سازی ندارند . هورمون انسولین و تاثیر آن روی میزان قند خون با سلامتی کلی بدن و بیماری قلبی و سکته ارتباط مستقیم دارد و هورمون انسولین در پاسخ به کربوهیدرات ترشح می شود ، هر چه کربوهیدرات مصرفی بیشتر شود ترشح انسولین افزایش می یابد پس ما می توانیم با کاهش کربوهیدرات مصرفی اختلال سوخت و سازی ناشی از انسولین را تحت کنترل بگیریم . اصلاح این سوخت و ساز باعث کاهش وزن می شود در حالیکه ممکن است کالری مصرفی بیش از قبل باشد.
با شروع رژیم بعد از ۴۸ ساعت که ذخایر گلیکوژن بدن تمام می شود چربیها ی ذخیره شده در بدن شروع به آب شدن ( لیپولیز ) می کند که سطح بالای اسید های چرب در خون گواه این مطلب است . شیوع بالای مرض قند ، بیماریهای قلبی و فشار خون در افراد چاق به علت افزایش غیرعادی انسولین است . در رژیم کم کربوهیدرات بدن این امکان را پیدا می کند که با آن که کالری را به مقدار لازم دریافت می کند ولی به طور مداوم وزن و اندازه کم می کند یعنی کالری زودتر از آن که جذب شود به صورت حرارت از بدن خارج می شود .
پیروی از رژیم در افراد چاق ثابت شده که میزان کلسترول و فشارخون را کاهش می دهد .
خوردن کربوهیدرات چه از منابع مستقیم آن و چه از منابع غیر مستقیم ( کربوهیدرات پنهان ) است . چون محدودیت مصرف پروتئین و چربی وجود ندارد احساس گرسنگی نیز پیش نمی آید و کم کم اشتها کم می شود . از آنجا که در اغلب رژیم وزن از دست رفته که معمولا هم به سرعت به وجود می آید بر می گردد رژیم اتکینز دارای ۴ نوع با ۴ مرحله است .
۱ – مرحله مقدماتی Induction diet
۲ – رژیم در حین کم کردن وزن Ongikg weightloss
۳ – مرحله پیش نگهدارنده وزن Pre maintenance
۴ – مرحله نگهدارنده وزن Maintekakce
۱ – مرحله مقدماتی که سخت ترین مرحله ی رژیم است معمولا ۲ هفته به طول می انجامد . رژیم در این مرحله فرد را وا می دارد که اغلب موانع برای کاهش وزن را از پیش پای خود بردارد . محدودیت شدید کربوهیدرات باید اعمال شود به طوری که کربوهیدرات مصرفی نباید از ۲۰ گرم در روز تجاوز کند که آن هم از سالاد و سبزیجات غیر نشاسته ای مجاز تامین می شود . سوخت و ساز بدن از مصرف کربوهیدرات به سوزاندن چربی تغییر می کند و بدن از لحاظ بیوشیمی آمادگی از دست دادن وزن را می یابد.
روزی ۳ ظرف سالاد . خوردن شکر ، دسر ، شیر کم چربی ، برنج سفید ، سیب زمینی و ماکارونی غیر مجاز است . در این مدت فرد باید دقیقا هر آنچه را برایش رخ می دهد در نظر داشته باشد چرا که مشخص می شود مقاومت فرد نسبت به از دست دادن چربی کمی کمتر از حد متوسط است معمولا بین ۷-۶ kg کاهش وزن پیدا میکنند و افراد دارای مقاومت بالا کمتر از این حد .
از دست دادن کتون که در نتیجه لیپولیز به وجود می آید در این مرحله از رژیم به وجود می آید که از بوی ادرار و همچنین با نوار تست لیپولیز قابل مشاهده است .
درمرحله ی دوم فرد در حین ازدست دادن وزن باید رعایت کند و شخص با رعایت این دستورآهسته به سوی هدف هدایت می شود .مرحله سوم رژیم پیش نگهدارنده وزن است که راهنمایی هایی در خصوص شیوه ی غذا خوردن می کند و در صورت پشتکار برای همیشه فرد وزنش را حفظ می کند .
مرحله ی چهارم رژیم نگهدارنده است ودر نهایت حال عمومی فرد رژیم گیرنده خوب می شود و خستگی ، تحریک پذیری ، افسردگی ، حواس پرتی ، سردرد ، بی خوابی ، سرگیجه ، دردهای عضلانی ، سوزش سر دل ، التهاب روده ، احتباس آب ، علایم پیش از قائدگی از بین می رود.
غذاهای مجاز برای رژیم مقدماتی ۱۴ روزه و رژیم نگهدارنده اتکینز
گوشت گوساله ، گاو، بره ، ژامبون ، ماهی تن . آزاد ، حلوا ، قزل آلا ، کپور و…، گوشت ماکیان ، میگو ، صدف، تخم مرغ ، پنیر لیقوان ، خامه ای ، پیتزا و …
سبزیجات دارای ۱۰ % یا کمتر کربوهیدرات ، کاهو ، کلم سفید ، کلم قرمز ، گل کلم ، خیار، تربچه ، فلفل دلمه ، فلفل سبز ، کرفس ، جوانه ماش و گندم ، قارچ ، گوجه فرنگی ، زیتون ، پیاز ، جعفری ، ریحان ، از این سبزی ها و صیفی جات هم میتوان به شکل پخته یا تفت داده شده استفاده کرد : مارچوبه ، کلم برگ ، برگ چغندر ، بادمجان ، باقلا، تره فرنگی ، اسفناج ، کدو و ریواس .
رژیم اتکینز یکی از رژیم های خیلی سریعه که در دو هفته میتونید چیزی حدود ۵ کیلوکم کنید.
دکتر اتکینز معتقد است که استفاده زیاد از قندها و نشاسته ها باعث چاقی و دیابت و مشکلات مربوط به آنهاست. با مصرف زیاد این مواد لوزالمعده محبور به ترشح بیشتر و بیشتر هورمون انسولین می شود که این خود اولین عامل بروز مشکل سوخت و ساز مواد در بدن است.
این رژیم دارای ۴ مرحله است که مهم ترین و سخت ترین آن دو هفته اول که معروف به فاز القایی ست می باشد.
فاز ۱: القایی
در این فاز با محدود کردن کربوهیدرات ها به میزان ماکزیمم ۲۰ گرم در روز بدن مجبور به سوزاندن چربی ها می شود و به این حالت در اصطلاح کتوز می گویند در بسیاری کشورها می شود با خرید تست کتوز و انجام آزمایش آن در خانه به راحتی پی برد تا بدن به مرحله کتوز رسیده یا نه که البته بدون آن هم می توان از بوی بد دهان و بوی ادرار به این مسئله پی برد. این فاز ۲ هفته طول می کشد. سرعت کم کردن وزن در این فاز به شرط رعایت همه جانبه بسیار بالاست. تقریبا بین ۵ تا ۷ کیلو در این ۲ هفته کم می شود.
مهم ترین مواردی که باید در این مرحله بهش توجه کرد:
۱. مصرف حداکثر ۲۰ گرم کربوهیدرات در روز که آن هم باید از سبزیجات به خصوصی تامین شود و همه سبزیجات در فاز ۱ قابل استفاده نیستند. مصرف چربی و پروتئین هیچ محدودیتی نداره
۲. مصرف الکل، چای و قهوه ممنوع است مگر چای و قهوه بدون کافئین و یا چای گیاهی مثل رازیانه و بابونه
۳. مصرف مواد دارای کربوهیدرات بالا به کل ممنوع است از جمله برنج، نان، غلات و شیرینی ها
۴. نوشیدن فراوان آب(حداقل ۲ لیتر در روز)
۵. مصرف مکمل ها مثل مولتی ویتامین و به خصوص ویتامین های گروه ب
فاز ۲: ادامه از دست دادن وزن
هدف این مرحله که بلافاصله بعد از فاز ۱ شروع می شود افزودن تدریجی کربوهیدرات به میزان ۵ گرم در روز است و این کار تا زمانی که وزن کم می کنید ادامه دارد.
۱. این فاز تقریبا مثل فاز ۱ است ولی می توان ۵ گرم در روز کربوهیدرات را افزایش داد
۲. هدف این مرحله نزدیک شدن تدریجی به وزن هدف است
۳. مکمل ها و نوشیدن فراوان آب فراموش نشود
۴. اگر در این مرحله وزن استپ کرد می توان برای مدت چند روز دوباره به فاز ۱ و القایی برگشت
فاز ۳: آمادگی برای تثبیت وزن
۱. مثل فاز ۲ ولی میزان کربوهیدرات باز هم افزایش پیدا می کنه
۲. اضافه کردن کربوهیدرات را تا زمانی که وزن در حال کاهش هست ادامه می دهید
فاز ۴: تثبیت وزن برای همه عمر
هدف از این مرحله تثبیت وزن و مصرف کربوهیدرات های خوب است و مصرف قندها همچنان ممنوع است.
مواد غذایی مجاز در مراحل مختلف رژیم اتکینز
فاز۱ : خیار،کاهو،زیتون،جعفری،راز یانه،تربچه،فلفل،قارچ،کرفس ،شوید،رزماری، ریحون، یونجه! تمام گوشت های قرمز و سفید،روغن،کره،تخم مرغ،پنیر(تا ۱۵۰گرم)
فاز۲ : گوجه فرنگی،اسفناج،کلم،کلم براکلی،تره فرنگی،پیاز،بادمجان،کدو، توت فرنگی،تمشک،بادام،فندق، تخمه آفتابگردون
فاز۳ : دیگه به انتخاب خودتون میوه و سبزیجات را وارد تغذیه روزانه کنید
فاز۴ : در این مرحله خوردن نان سبوس دار و سیب زمینی هم آزاد است و کلا فازی ست که شما خودتون باید با دوری از شیرینی جات و کربوهیدرات های ساده مثل برنج سفید و نان سفیدبه ثابت ماندن وزنتان برای یک عمر کمک کنید.
این کتاب در سایت آمازون 13 دلار به فروش میرسد که ما ترجمه شده آن را با تمامی نکات و جزییات و تنها به مبلغ 27000 تومان در اختیار شما قرار می دهیم.پس فرصت را از دست ندهید و پرفروش ترین کتاب حال حاضر دنیا را هر چه سریعتر دانلود کنید.
سالم و موفق باشید
نوع فایل:Pdf
تعداد صفحه:262
atkins diet 14-day-farsi-262_1546800729_8796_3413_1569.zip3.36 MB |